Printmedier

Fine Art

Matte, bomullsbaserte "fine art" papirer blir av mange ansett som det ypperste materialet for print av kunst/kunstfoto. Med dette papiret utnyttes kvaliteten i inkjetprint fullt ut. Finnes i ulik overflatestruktur. Regnet som de mest holdbare.

Klassisk fotopapir

I det siste har fine art papirene fått konkurranse fra en ny digital generasjon baryttpapirer. Blanke papirer, men med varierende glans og struktur. Oppnår dypere svart enn matte papirene og markedsføres særlig som s/h papir, men egner like bra til farger.

Vanlig fotopapir

Det er ikke alltid nødvendig å bruke det dyreste papiret. Vi har både matt og blankt papir i rimeligere kvalitet, men som slett ikke er dårlige av den grunn.

Lerret

Vi anbefaler gjerne lerret fordi det er et lett og robust materiale. Det tåler mer fysisk behandling enn papir. Lerretprint koster noe mer, men det kan være mye å spare på enkel montering.

Print på tekstil

Tekstil egner seg spesielt hvis en ønsker bilder/motiver hengende fritt i rommet. Men de kan også brukes som stoff for klær, gardiner osv. Vi kan printe på nylon, silke, bomull...

Andre materialer

Plastmaterialer, veggtapet, direkte på plater.... Ta en telefon, send en epost!

Miljøriktige papirer

Hanemühle har utviklet et papir laget av bambus (Bamboo). Ligner klassikeren PhotoRag i strukturen, men den er tydeligere. Papiret er dessuten varmere (ingen hvitemidler). Første test ser veldig bra ut.


Moab har hentet tradisjonelle Washi-papirer fra Japan bearbeidet for inkjet print. De er tynt, bare 55g. Laget i hovedsak av mulberry, et tre som vokser i varmere strøk. Delvis gjennomsiktig og med tydelige fibre.


Svartere blir det ikke

De nye digitale baryttpapirene kan være et alternativ til både til vanlige blanke papirtyper, og for dem som helst bruker matte kunsttrykkpapirer. Vi tester noen av disse nå, og vil nok ha et par typer på lager. Det kommer vi tilbake til.