Wallpaper:
-The Next Design Frontier

I skjæringspunktet mellom grafisk design, illustrasjon, foto, interiørdesign skjer det nå ting på veggfronten. Noen vil minnes 70-tallets fototapet, men dagens "wallcovering" er et videre begrep. Det kan dekke alt fra typiske tapetprodukter basert på foto eller hvilke som helst visuelt uttrykk, til helt andre typer printmaterialer som henges på veggen.

les mer om fototapet

Miljøvennlig papir fra Asia

De beste, og dyreste, printmaterialene er laget av bomull. Nå kommer materialer som skal være snillere med miljøet - og som  er like bra i forhold til holdbarhet og printkvalitet.

Hamemühle, som er en av de store produsentene, kommer med et papir basert på bambuss, men ellers med kvaliteter på linje med kunsttrykkpapirene i bomull. Moab, fra USA, distribuerer japanske såkalte Washi-papirer bearbeidet for inkjetprint. Disse er laget fra et tre som kalles mulberry. Et spesielt og dekorativt papir.

mer om ulike printmedier

 

Barytt er tilbake

En annen type papirer er de nye digitale baryttpapirene. Til forveksling lik gamle dagers mørkeromspapir. Blank/halvblank overflate, de fleste med noe struktur. Printer dypt svart. Markedsføres særlig for svart/hvitt, men kan utmerket brukes for farger. Vi har prøvd noen av disse papirene, og har som mål å finne ett eller to for vårt bruk.

mer om ulike printmedier